Hírlevél feliratkozás
Főmenü

Csili Művelődési Központ

Csili

Képzőművészeti csoportok

Információ: Kovács Emese; ko.emese@csili.hu

FELNŐTT FESTŐ STÚDIÓ

kezdőknek és haladóknak
Vezeti: Bunda János
Csütörtökönként 16.30-19.30
Tagdíj: 1000 Ft/hó

ERZSÉBETI FOLTKÓROSOK

Minden páros hét szombat 15.00
Vezeti: Dr. Regula Ildikó
Tagsági díj: 1000 Ft/fő/félév
1995-ben Dolányi Anna iparművész – a Magyar Foltvarró Céh elnöke – kiállítása; majd tanfolyama indította el Pesterzsébeten a foltvarrást (közismert nevén patchwok). 1998-tól a tehetséges résztvevők, klubbot alakítottak Pesterzsébeti Foltkórosok névvel.
A Csili kiállítótermében évente megrendezik a Foltos Napokat, ahol bemutatják gyönyörű alkotásaikat: ágytakaróikat, párnáikat, faliképeiket. Mint a Foltvarró Céh tagjai részt vesznek budapesti és országos kiállításokon is. Közös munkáikkal nemzetközi kiállításon (Lyonban) sikerrel szerepeltek. Az Erzsébeti Foltkórosok tagjai sorába mindenkit befogadnak, akik a foltvarró tanfolyamot elvégzik. A klubfoglalkozásokon tovább képzik magukat, majd részt vesznek a közös munkák elkészítésében is.

ÜVEGVARÁZS STÚDIÓ

Minden hónap első szerda 17.00
Tagsági díj: 1.000 Ft/félév
Vezeti: Homoki Anikó üvegtervező művész
 Már több mint 5 éve működnek magas színvonalon a Csiliben, Homoki Anikó üvegtervező művész vezetésével. „Születésnapját” a csepeli Szabó Ervin Könyvtárban ünnepelte, egy nívós kiállítás megnyitója alkalmával. Anikó hívatásos művész, aki kenyérkereső munkája mellett is sokat foglalkozik a klubtagokkal és nagy-nagy szeretettel fogja össze a csoportot. Nyáron ”alkotó tábort” szerveznek, mellyel erősítik az összetartozást is. A csoport tagjai rendszeresen továbbképzik magukat és igyekeznek minden lehetőséget megragadni, hogy alkotásaikat bemutassák. Több szállodában és könyvtárban is sikerrel szerepeltek, üvegtárgyaikat mindenhol szívesen fogadják.

IKONFESTŐK KLUBJA

Minden hónap harmadik szombat 14.00
Tagsági díj: 1.000 Ft/félév
Vezeti: Tóthné Nagymarosi Mária
2008 szeptemberében alakultak azokból, akik a tanfolyamot sikeresen elvégezték és éreznek valamiféle elhivatottságot az ikonfestészet iránt. A klub várja a fiatalokat, panellakásban élőket, mert az ikonkép megfestéséhez nincs szükség nagy helyiségre, és kevés az eszközszükséglete is, nem kell nagy rajzi tudás, csupán beleérzés és türelem. Több rendezvényen és kiállításon vettek már részt képeikkel, kiemelve közülük a Vajdahunyad vára országosan meghirdetett betlehemes kiállítását, ahol díjazták is alkotásaikat. Múlt évben több tanfolyam is indult, csodálatos képeket készítettek a tanulási idő alatt is.

„ARANY KEZEK, TÜNDÉR UJJAK”
KÉZIMUNKA ÉS ALKOTÓ KLUB

Havonta 3 alkalommal
Szerda 14.00, szombat 10.00
Tagsági díj: 1.000 Ft/félév
Vezeti: Kulcsár Kögler Zsuzsa